tisdag 7 juli 2009

Det växer fort nu





Här är några före och efter bilder på ett par rabatter som vi planterade i våras. Roligt att se hur fort de växer till sig.







Den första bilden föreställer en rabatt som står i skugga större delen av dagen. På stolpen i mitten klättrar två olika klematis, en "Södertälje" och en "Klematis alpina". Vid sidorna om klematisen står två julrosor, en röd och en vit. Dessutom har jag planterat akleja, daggkåpa och tre olika hostor.




Här är samma rabatt igen. Julrosorna har vissnat lite, men det andra har verkligen växt till sig, speciellt klematisarna. Alpinan har inte blommat i år, får se om Södertäljen gör det.




De två följande bilderna föreställer en rabatt som får betydligt mer sol, nästan hela dagen. På den första bilden är det nyplanterat, det var i maj. Längst till vänster, i hörnet, står en ljusgul stockros och framme till höger en luktpion. Här finns också akleja, iris, kärleksört och rudbeckia. Vid klätterpelaren kommer det att stå luktärt. Detta är en rabatt som väl har sin storhetstid under hög- och sensommaren. Marktäckare är smultron och myskmadra.


Så här ser det ut nu. Snart blommar det för fullt!

Inga kommentarer: